Kadınların yumurtalıklarında görülen Polikistik Over sendromunda kadınlık hormonu olan östrojen yerine testesteron hormonu daha fazla salgılanır ve bu; adet olamama ve adet düzensizliği, kilo alımı, sivilcelenme, tüylenme ve yağlanma gibi sorunlara neden olur.

polycystic ovary

polycystic ovary

Bu belirtiler ya da benzeri şikayetleri olan kadınlarda hormon tahlillleri ve ultrason kontrolü neticesinde Polikistik Over hastalığının tanısı yapılabilir.Polikistik Over sendromu üreme dönemindeki kadınlarda; adet olamama, yumurtlama problemine neden olur ve hamile kalınmasını engeller.

Polikistik Over Sendromu Neden Hamile Kalmayı Engelliyor?

Büyüyüp çatlayan yumurta sprem ile buluşarak döllenir ve bu gelişme hamile kalınmasını sağlar. Adet döngüsü sırasında kadının yumurtalıklarında her ay bir tane yumurta gelişir ve çatlar. Çatlayan yumurta adet kanaması ile birlikte dışarı atılır.

polycystic ovary sendromu

polycystic ovary sendromu

Eğer bir döllenme olacaksa serbest kalan yumurta spermle buluşarak fetusu meydana getirir. Bunların tümü kadında bulunan hormonlar sayesinde gerçekleşir. Polikistik Over sendromu olan kadınlarda görülen yumurta gelişim problemi, hormonların az ya da dengesiz salgılanması hamile kalınmasına engel olur.

Yoruma Kapalı.